Седемте най-най- плажа на света

Всеки има любимо място, където мечтае да изкара почивката си. Когато обаче заговорим за плажове, то нещата вземат друго измерение. Великолепието на пясъка, спокойствието на водата и топлината на слънцето в комбинация са способни да направят чудеса. Предлагаме ви разходка из седем от най-най-… плажове по света“:

1.            Най-красивият плаж на света – Това място е в Бахами на остров Харбър и се казва Пинк сендс бийч. Тук всичко е покрито с розов пясък. . Това е остров Харбър, а мястото свети като приказна феерия. Атракция за местността представлява конната езда.

2.            Най-фотографичен плаж на света – Това място се намира в Сейшели и е остров Диг. Тук чудните картини не могат да бъдат нарисувани и от най-добрият художник. Каменни блокове, чаровни брегове, усещане за рая и морската синева, водна лагуна и всичко това в неспирен бяг под погледа на туриста.

3.            Най-чист плаж на света – е в Куба и се нарича Вардеро. Представлява 20 км. плажна ивица. Недалеч от него е остров Икакос с дива гора и девствен плаж.

4.            Най-тих плаж на света – в Индонезия на остров Ломбок се намира този плаж, който предлага цялостно уединение и спокойствие. Туристите тук могат да се насладят на тишината, защото вилите му са разпределени на далечни точки. Красотата идва от естествените корали, които са пръснати по морското дъно.

5.            Най-странен плаж на света – в Калифорния, на остров Форт бряг известен и като стъклен плаж се разпростира чудноватия плаж. Интерес буди създаването му, а историята разказва, как някога бил ползван за сметище, на което милиони стъкълца били захвърлян и. Водата с годините изваяла облика ми днес, но това все о обяснява красотата на това място и буди загадка у всеки дошъл да го зърне.

6.            Най-дълъг плаж на света – неговата дължина се вписва в книгата на Гинес, а тя е цели 120 км. На това място днес се събират хиляди посетители, за да съзерцават уникалният залез.

7.            Най-музикален плаж на света – това е плажът на Каварна. По дължината си той достига 42 км., а славата си придобива от множеството посетители всяка година по тези места, всички ценители на музиката. По земите му могат да се чуят всякакви български фестивали, концерти и оркестри, а туриста остава като замаян от пира на музика.